Avrupa Parlamentosu'ndan yaptırım açıklaması: Türkiye'nin yanındayız

Avrupa Parlamentosu'ndan yaptırım açıklaması: Türkiye'nin yanındayız

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye Forumu'ndan ABD yaptırımlarının hedefindeki Türkiye'nin yanında oldukları mesajı iletildi.

ABD'nin Türkiye'den alüminyum ve çelik ithalatına uygulanan vergileri 2 kat artırmasının gayrimeşru ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirtilen bildiride Türk lirasındaki keskin değer kaybının esasen tüketicileri olumsuz etkilediği ve yaşam standardını aşağıya çektiği vurgulandı.

"Müreffeh, demokratik ve istikrarlı bir Türkiye bizim de çıkarımızadır"

"AB'nin en büyük ticaret ortaklarından biri olarak, müreffeh, istikrarlı ve demokratik bir Türkiye bizim de çıkarımızadır" denilen mesajda NATO müttefikleri olarak ABD ve Türkiye'nin yapıcı diplomasi ile sorunlarını çözüme kavuşturmaları teşvik edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"ABD ile Türkiye arasında derinleşen diplomatik anlaşmazlığı endişeyle izliyoruz. Donald Trump'ın geçen hafta Türkiye'den ithal edilen alüminyum ve çelik ürünlerinin gümrük vergilerini 2 katına çıkarma kararının halihazırda krizde olan Türk ekonomisi üzerinde kuvvetli etkisi olacak. AB, ulusal güvenlik endişeleri üzerinde temellenen bu gümrük vergilerini geyrimeşru ve  Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olarak değerlendiriyor. Türk lirasındaki keskin düşüş en başta Türk tüketicileri etkiliyor ve onların yaşamları üzerinde çok derin sonuçlar doğuruyor. Türkiye'nin ekonomik istikrarsızlığı kimsenin çıkarına değil. AB'nin en büyük ticaret ortaklarından biri olarak, müreffeh, istikrarlı ve demokratik bir Türkiye bizimle de ilgili ve çıkarımızadır. Acil siyasi konular ve insan hakları alanındaki endişeler uygun kanallar vasıtasıyla ele alınmalı. NATO müttefikleri olarak Türkiye ve ABD'ye sorunlarını yapıcı diplomatik görüşmelerle çözmelerini teşvik ediyoruz." 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.