Avrupa yolundaki 3 binden fazla göçmen denizlerde boğuldu

Avrupa yolundaki 3 binden fazla göçmen denizlerde boğuldu

Birleşmiş Milletler'in açıkladığı verilere göre, geçtiğimiz yıl Akdeniz ve Atlas Okyanusu'nu geçmeye çalışan 3 binden fazla sığınmacı yaşamını yitirdi veya kayboldu.

Birleşmiş Milletler'in (BM) açıkladığı verilere göre, geçtiğimiz yıl Akdeniz ve Atlas Okyanusu'nu geçmeye çalışan 3 binden fazla sığınmacı yaşamını yitirdi veya kayboldu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Shabia Mantoo düzenlediği basn toplantısında mülteci ve sığınmacıların ölümlerini engellemek için acil destek çağrısında bulundu.

Montoo açıklamasında 2021 yılında Akdeniz ve Atlas Okyanusu'nda 3 binden fazla göçmenin öldüğünü veya kaybolduğunu ifade etti.

Denizlerdeki ölümlerin kapasitesinden fazla dolu ve denize açılmaya elverişli olmayan şişme botlarda gerçekleştiğini ifade eden Montoo, botların pek çoğunun alabora olduğunu veya havası sönerek can kaybına yol açtığını belirtti.

Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenlerin büyük bir kısmı başta Libya olmak üzere Tunus ve Fas gibi ülkeleri geçiş noktası olarak kullanıyor.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.