Avrupa'da çalışan kadınların yarısından fazlası cinsel taciz mağduru

Avrupa'da çalışan kadınların yarısından fazlası cinsel taciz mağduru

Avrupa’da kadınların yüzde 60’ı iş yerlerinde cinsel tacize uğruyor.

Avrupa’da kadınların yüzde 60’ının iş yerlerinde cinsel tacize hedef olduğu ancak bunlardan çok azının şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Ifop, Avrupa’nın 5 ülkesinde 5 bini aşkın kadınla yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Anket, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya’da gerçekleştirildi.

Ankete katılan kadınların yüzde 21’i, son 12 ay içinde en az bir kere cinsel tacize uğradığını belirtirken, cinsel tacize uğrayanların yüzde 42’sinin 30 yaş altında olduğu saptandı.

Yine ankete katılanların yüzde 11’i, iş yerinden birisiyle kendileri arzu olmadan veya zorla cinsel ilişkiye girmek zorunda bırakıldığı şikayetinde bulundu.

Araştırmaya katılanların yüzde 9’u, bir işe girmek veya işteki kıdeminin artırılması karşısında cinsel ilişki teklifiyle baskıya uğradıklarını dile getirirken, şikayette bulunanların oranın ise oldukça düşük olduğu ortaya çıktı.

Bu kadınlar içinde iş yerinde istem dışı elle tacize uğrayanların yüzde 13’ü, cinsel ilişki için baskıya uğrayanların ise yüzde 16’sı bir üstlerine şikayette bulundu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.