Avrupa'nın Maduro'ya verdiği süre doldu

Avrupa'nın Maduro'ya verdiği süre doldu

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Avrupa ülkelerinin 3 Şubat'a kadar erken seçim yapılması çağrısını reddetti ve ülkesinde iç savaş hazırlığı yapıldığını söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Avrupa ülkelerinin 3 Şubat'a kadar erken seçim yapılması çağrısını reddetti ve ülkesinde iç savaş hazırlığı yapıldığını söyledi.

İspanya'nın La Sexta adlı televizyon kanalına konuşan Maduro, ülkedeki fabrikalarda, üniversitelerde insanların savaşa hazırlandıklarını söyledi. İspanyol gazeteci Jordi Evole'nin, "Söyledikleriniz beni korkutuyor, sayın Maduro" demesi üzerine, Venezuela Devlet Başkanı "Gerçekten mi? Beni korkutmuyor" cevabını verdi.

Maduro ülkesinin baskı yoluyla köşeye sıkıştırılmak istendiğini belirterek, "Her şey kuzeydeki emperyalist Amerika ve Batılı müttefiklerinin delilik ve saldırganlık derecesine bağlı. Biz sadece ülkemizde yaşıyoruz ve kimsenin iç işlerimize karışmasını istemiyoruz. Ve ülkemizi korumak için kendimizi hazırlıyoruz." dedi.

Maduro Avrupa ülkelerinin seçim çağrısını küstahlık olarak nitelendirerek, "Kimse bize ültimatom veremez. Eğer biri Venezuela'dan gitmek isterse gidebilir. Venezuela Avrupa'ya bağlı değil. Neden Avrupa Birliği zaten daha önceden seçimlere gitmiş bir ülkeye yeniden sandığa gitme çağrısında bulunur ki? Çünkü bu seçimler onların sağ kanattaki müttefikleri tarafından kazanılmadı da ondan." ifadelerini kullandı.

Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, Portekiz, Hollanda ve Belçika'nın erken seçim taleplerinin yerine getirilmemesi halinde muhalif lider Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıyacaklarını açıklamıştı. AB üyesi ülkelerin Maduro'ya tanıdığı süre 3 Şubat pazar gecesi saat 00:00'da sona erdi.

Haftasonu konuşan Nicolas Maduro, 2020 yılının sonunda düzenlenmesi planlanan parlamento seçimlerini öne çekme önerisini kabul ettiğini açıklamıştı. Avrupalı ülkeleriyse devlet başkanlığı seçimlerinin yeniden yapılmasını talep ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.