Avustralya Hamas'ı 'terör örgütü' ilan ediyor

Avustralya Hamas'ı 'terör örgütü' ilan ediyor

Avustralya yönetimi Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ı 'terör örgütleri' listesine ekleme planı olduğunu açıkladı.

Avustralya yönetimi Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ı 'terör örgütleri' listesine ekleme planı olduğunu açıkladı.

2007 yılından bu yana Gazze Şeridi'ni kontrolü altında tutan ve yöneten Hamas'tan ise Avustralya yönetiminin bu açıklamasına henüz bir yanıt gelmedi.

Avustralya yönetimi ilk olarak 2003 yılında Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nı 'terör örgütü' ilan etmişti.

Nisan ayında yürürlüğe girmesi planlanan kararla birlikte yapının siyasi kanadı da 'terör örgütü' listesine girecek.

Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews, konuyla ilgili açıklamasında, "Hamas'ın görüşleri son derece rahatsız edici ve Avustralya'da onların nefret dolu ideolojilerine yer yok" ifadesini kullandı.

Para ve hapis cezası uygulanacak

Hamas'ın Avustralya'da 'terör örgütleri' listesine alınmasıyla, bu ülkede gruba destek sağlayanlar para ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

Avustralyalılardan oluşan ve Filistinlilerin haklarını savunan 'Avustralya Filistin Savunuculuk Ağı' Başkanı Piskopos George Browning konuya ilişkin açıklamasında hükümeti barışçıl bir çözüm bulamamakla eleştirdi.

İsrail karardan memnun

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Avustralya'nın bu kararını memnuniyetle karşıladı ve sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında konuyla ilgili olarak, "terörizme karşı mücadelede bir başka etkili adım" ifadesini kullandı.

Avustralya Siyonist Federasyonu Başkanı Jeremy Leibler, Hamas'ın 'terör örgütleri' listesine alınmasının Avustralya'nın "nefret ve terörü kesinlikle reddettiğini" açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Öte yandan İngiltere yönetimi de geçtiğimiz yıl Kasım ayında Hamas'ı 'terör örgütü' ilan etmişti. Hamas ise İngiltere'nin bu kadarını kınamıştı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.