​Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton koronavirüse yakalandı

​Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton koronavirüse yakalandı

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, koronavirüs nedeniyle hastanede karantinaya alındı.

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını ve hastanede karantinaya alındığını duyurdu.

Bakan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sabah boğaz ağrısı ve ateşle uyandım. Hemen Queensland Sağlık Departmanı’na başvurdum ve Covid-19 için testlerimi yaptırdım. Queensland Sağlık Departmanı’ndan aldığım bilgiye göre testlerim pozitif çıktı” ifadelerini kullandı.

Avustralya hükümeti, ortaya çıkan koronavirüsün yayılmasına karşın vatandaşlara uyarıda bulunarak, hükümetin salgını önleyecek önlemleri arttırdığı bir zamanda yurt dışına seyahat etme planının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, zorunlu olmayan toplumsal etkinliklerin iptal edilmesinin yanı sıra yurt dışına seyahat konusunun yeniden gözden geçirilmesini tavsiye etti. Hükümet daha öncede Çin, İtalya, Güney Kore ve İran’a seyahat etme konusunda uyarıda bulunmuştu.

Avustralya’da 184 tespit edilmiş vaka bulunurken, virüs sebebiyle 3 kişi hayatını kaybetti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.