Avustralya'da tuvalet kağıdı soygunu

Avustralya'da tuvalet kağıdı soygunu

Avustralya'da iki adam, süpermarketlerden en az 500 adet tuvalet kağıdı çalmakla suçlanıyor.

Polis, koronavirüs salgını nedeniyle Avustralya'daki süpermarketlerden en az 500 adet tuvalet kağıdı çalmakla suçlanan iki adamın peşine düştü.

Salgının yol açtığı panik alışverişinin marketlerdeki tuvalet kağıdı raflarını boşaltmasının ardından, bu kişilerin geçtiğimiz Pazar günü Sidney’in güneybatı banliyölerindeki dört farklı satış noktasının depolarına girdiği iddia edildi.

Şarku'l Avsat Indepndent Arabia'dan akatrdığı habere göre, olayı soruşturan polis memurları, halkın onları tanıyacağı umuduyla bu iki adamın fotoğraflarını yayınladı.

New South Wales polisinin elindeki bilgilere göre, soygunculardan birinin Auburn şubesinde bir süpermarket çalışanını bıçakla tehdit ettiği bildirildi.

Yeni Güney Galler'deki Polis ve Acil Servisler Bakanı David Elliott, Salı günü yaptığı açıklamada, bu “utanç verici” hırsızlığı kınayarak, konu hakkında bilgi sahibi olan herkesi işbirliği yapmaya çağırdı.

Avustralya, son haftalarda yoğun bir stok paniği ile karşı karşıya kaldı. İki kadın, Sidney'deki bir süpermarkette tuvalet kağıdı kavgası yapmakla suçlanırken, bu ürünün geçici olarak tükendiğini belirten bir mağaza görevlisine saldıran bir adam ise polis tarafından elektroşokla durduruldu.

Yeni Güney Galler polisi müfettişi Andrew New, insanları tuvalet kağıdı satın alma paniğinden kurtulmaya çağırarak herkesin yeteri kadar alacağı şekilde tedarik zincirlerinin bulunduğunu vurguladı.

Son verilere göre, Avustralya’da yeni tip koronavirüse (Covid-19) bağlı toplam 3 bin 969 vaka ve 16 can kaybı kaydedildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.