Koronavirüs sonrası ırkçılık ve hırsızlık arttı

Koronavirüs sonrası ırkçılık ve hırsızlık arttı

Koronavirüs salgınının dünyaya yayılmasının ardından hırsızlık, dolandırıcılık ve ırkçılık suçlarında ciddi artış yaşandığı görüldü.

Çin’de ortaya çıkarak hızla dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili korkuları istismar eden suçlarda büyük artış yaşanmaya başladı.

AP’ye göre koronavirüsün Çin’de patlak vermesi nedeniyle özellikle Asyalılara karşı ırkçı nefret suçları önemli ölçüde arttı.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsü ‘Çin virüsü’ olarak nitelendirdi ve bunun ırkçı bir ifade olduğu, bu nedenle de nefret suçlarına yol açabileceğine yönelik eleştirileri reddetti.

Los Angeles’te, 16 yaşındaki Asyalı bir çocuk kendisini koronavirüs taşımakla suçlayan bazı okul arkadaşları tarafından zorbalığa maruz kaldı.

New York metrosunda bir kişi, Asyalı bir yolcunun yüzüne oda spreyi sıkarak, taciz etti.

Chicago'da, polis memurlarının yüzüne öksürerek koronavirüse yakalanmalarına neden olduğu iddiasıyla genç bir adam gözaltına alındı. Pennsylvania ve Illinois eyaletinde de benzer suçlamalar yapıldı.

Koronavirüs, bu tür bir suçların yanı sıra hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarında da önemli bir artışa neden oldu.

Oregon eyaletinde yer alan Portland'da sağlık koruma ekipmanlarında ciddi bir eksiklik yaşanırken, yüzlerce koruyucu maske çalındı. Arizona eyaletindeki yetkililer ise bir sağlık kliniğinden 20'den fazla korona virüs test kiti çalan bir adamı arıyor.

ABD Adalet Bakanlığı, dolandırıcılıkla mücadele için bir yardım hattı oluşturdu ve ABD'li avukatlara koronavirüsle ilgili dolandırıcılıkla mücadele etmek için özel koordinatörler atamaları talimatı verdi.

Hong Kong'da, bir hırsız çetesi teslimat görevlisini bıçak ile tehdit ederek 50 paket tuvalet kağıdı çaldı.

Dolandırıcılıklar arttı

Uganda Meclis Başkanı Rebecca Kadaga, virüsü anında öldüren bir kimyasal keşfettiğini iddia eden bir iş adamını destekleyerek, söz konusu ürünün yakında piyasaya çıkacağını bildirdi. Kadaga, bahsedilen kimyasal maddenin temizlikte kullanılan bir antiseptik olması ve yenilmesinin mümkün olmaması nedeniyle ülkede alay konusu oldu.

ABD'nin Arizona eyaletinde bir adam, Başkan Donald Trump'ın ‘koronavirüse karşı işe yarıyor’ dediği klorokin ilacını içmesi sonucu hayatını kaybetti, eşi ise yoğun bakıma alındı.

Güney Afrika'daki dolandırıcılar, kirli banknotları topladıkları iddiasıyla insanların paralarını çaldı.

Kenya polisi, sahte test kiti satan bir kliniği kapattı.

İngiltere’de Ulusal Dolandırıcılık İstihbarat Dairesi, koronavirüs ile ilgili 1.1 milyon dolardan fazla kayba yol açan 100’den fazla dolandırıcılık şikayeti aldıklarını bildirdi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.