Avustralya'dan 'Irak'ta sivil ölümleri' itirafı

Avustralya'dan 'Irak'ta sivil ölümleri' itirafı

Avustralya hükümeti tarafından bugün yapılan açıklamada yaklaşık iki yıl önce Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinde IŞİD'e yönelik düzenlenen hava saldırısında 18 sivilin ölümüne sebep olunduğu duyuruldu.

Avustralya Savunma Bakanlığı'na göre; IŞİD tarafından kontrol edilen bölgeye 13 Haziran 2017’de düzenlenen hava saldırısında sivil ölümlerin yaşanmış olabileceği aktarıldı.

Bakanlık, Koalisyon’un Musul’a düzenlediği saldırılarda 9 ile 18 sivilin ölmüş olabileceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Hava kuvvetleri komutanlarından Mareşal Mel Hopfield, Avustralya ve müttefiklerinden kaynaklanan ölü sayısı hakkında kesin bir bilgi olmadığını söyledi. Hopfield, Avustralya’nın saldırılarının Irak güvenlik güçleri talebi doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti.

ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon, aralarında sivillerin de olduğu bin 100’ün üzerinde ölümden sorumlu tutuluyor. Irak’ın en büyük ikinci kentine yönelik düzenlenen yoğun hava saldırıları nedeniyle eleştiriliyor. Yapılan eleştirilerde Koalisyon’un stratejisinin ağır hava saldırılarına dayandığı ifade ediliyor. Saldırılar askerler için daha az risk taşırken siviller için büyük risk oluşturuyor.

Airwars grubundan aktivistlerin açıklamaları söz konusu sivil kayıp sayısının Koalisyon’un da teyit ettiği üzere 7 bin 468 kişi olduğu yönünde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.