Avustralyalı senatör: Ölenler masum değildi, İslam faşizmin dini bir yönüdür

Avustralyalı senatör: Ölenler masum değildi, İslam faşizmin dini bir yönüdür

Yeni Zelanda'da iki farklı camiye düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili konuşan Avustralyalı Senatör Anning, İslam'ın faşizmin dini bir yönü olduğunu ve olaydan Müslümanların sorumlu olduğunu öne sürdü.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen saldırıların ardından bir açıklama yapan Avustralyalı Senatör Fraser Anning, olaydan artan Müslüman nüfusu ve mültecileri sorumlu tuttu.

Yeni Zelanda'nın göçmen politikasını eleştiren Queensland Senatörü, gerçekleştirilen saldırının toplum içinde Müslümanlara karşı büyüyen korkunun bir göstergesi olduğunu iddia etti.

Anning, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"Toplumumuzdaki her türlü şiddete karşıyım ve silahlı saldırı eylemlerini de kınıyorum. Şiddet eylemi, yapılanları haklı çıkarmamakla birlikte bu saldırının vermek istediği mesaj, hem Avustralya'da hem de Yeni Zelanda'da toplum içerisinde artan Müslüman nüfusa karşı büyüyen korkunun bir göstergesidir.

Her zaman olduğu gibi sol görüşlü politikacılarımız ve medyamız, bugünkü hadisenin ardında yine silah yasaları veya milliyetçi görüşlere sahip kişilerin olduğunu öne sürmek için yarışa gireceklerdir. Lakin bunların hepsi klişe saçmalıklar.

Bugün Yeni Zelanda sokaklarında kan dökülmesinin asıl nedeni, göçmen programıdır ki her şeyden önce fanatik Müslümanların Yeni Zelanda’ya göç etmesine olanak sağladı.

Açık konuşalım, bugünkü saldırının mağduru Müslümanlar olsalar bile, asıl failler genellikle onlar oluyor ve Müslümanlar dünya çapında inançları adına insanları öldürüyorlar.

İslam, bir bütün olarak dini lider kılığına giren 6'ıncı yüzyıl despotunun şiddet ideolojisidir. Ona karşı çıkan herkese karşı sonsuz savaşı haklı kılıyor ve inanmayanları ve dinden dönen herkesin öldürülmesi çağrısında bulunuyor.

Gerçek şu ki, İslam başka inançlara benzemiyor. İslam faşizmin dini bir yönüdür. Son hadisenin katillerinin bu vahşi, yabani inancın üyelerinin olmaması onları suçsuz kılmaz, suçsuz oldukları anlamına gelmez."

Açıklamasının sonunda İncil'den (Matta 26:52), "Kılıç çekenlerin hepsi kılıçla ölecek" ayetini paylaşan Avustralyalı senatör, "Bizi öldürmeye çağıran şiddet içerikli bir dinin takipçileri, birilerinin onların sözlerini alıp kendilerine aynı tonda cevap verdiğinde çok da şaşırmamalılar." ifadelerini kullandı.

Avustralya, Yeni Zelanda ve dünyanın birçok yerinden tepkiler alan Queensland Senatörü, Twitter hesabından sözlerinin ardında olduğunu belirten paylaşımlarda bulundu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.