Yeni Zelanda'daki saldırıyla ilgili Sırbistan'dan açıklama: İlgimiz yok

Yeni Zelanda'daki saldırıyla ilgili Sırbistan'dan açıklama: İlgimiz yok

Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic, Yeni Zelanda'da iki farklı camiye yapılan ve 49 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırının faili ile ülkesinin hiçbir alakası olmadığını söyledi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye silahlı saldırı düzenleyen ve 49 kişinin ölümüne neden olan Brenton Tarrant’la Sırbistan arasında hiçbir bağlantı olmadığını söyledi.

Dacic Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlediği basın toplantısında saldırganla alakaları olmadığını ve hiç kimseden Sırp kurbanların intikamını almasını istemediklerini söyledi.

Dacic, “Sırbistan’ın bununla hiçbir alakası olmadığını söylemek istiyorum. Saldırıyı kınıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde, hiç kimseden Sırp kurbanların intikamını almasını istemiyoruz. Bu Sırbistan’a ve Sırpların çıkarlarına zarar veriyor ve buna karşı savaşacağız. Terörist fikirlere sahip olan kim olursa tutuklayacağız” diye konuştu.

Saldırganın internette yayınladığı videonun başında Bosna Savaşı döneminden bir Sırp milli şarkısı yer alıyordu. Bu durum saldırganın Sırp asıllı olabileceği ya da Sırbistan’la bağlantılı olabileceği yorumlarına neden olmuştu.

Ancak, Yeni Zelandalı yetkililer de saldırganla ilgili yaptıkları açıklamalarda bunu doğrulamadı.

New Zealand Herald gazetesine göre Yeni Zelanda Başbakanı Scott Morrison ismi Brenton Tarrant olarak açıklanan saldırganın 28 yaşında ve Avustralya doğumlu olduğunu bildirdi. Morrison Tarrant için “aşırıcı”, “sağcı”, “şiddet yanlısı bir terörist” tanımlamalarını yaptı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.