Avusturya bir kez daha Sebastian Kurz dedi

Avusturya bir kez daha Sebastian Kurz dedi

Avusturya'da yapılan erken genel seçimlerin ilk sonuçlarına göre seçmen bir kez daha Sebastian Kurz'dan yana oyunu kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, bir önceki seçimin galibi Kurz'un Avusturya Halk Partisi (ÖVP) oyların yüzde 38,4'ünü alarak birinci parti oldu.

İlk sonuçlar, Sosyal Demokratlar'ın yüzde 21,5, aşırı sağ Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) ise yüzde 17,3 oranında oy alacağına işaret ediyor.

Ülkede 2017'de yapılan seçimlerde meclis dışında kalan Yeşiller Partisi ise yüzde 12,4 gibi ciddi bir oy oranıyla yeniden meclise girmeye hak kazanırken, liberal Yeni Avusturya Partisi (NEOS) oylarını 2 puan artırarak yüzde 7,4'e çıkardı.

Yeşiller Partisi'nden ayrılarak yeni oluşum kuran Peter Pilz'in öncülüğündeki Liste Jetzt ise yüzde 4 barajının altında kalarak meclise giremedi.

Avusturya Devlet Televizyonu ORF'nin sandık çıkış anketlerine göre, 183 sandalyeden oluşan Avusturya Federal Meclisinde milletvekili dağılımı ÖVP 71, SPÖ 41, FPÖ 30, NEOS 14, Yeşiller 27 şeklinde oldu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.