Avusturya'dan Yunanistan'a mültecilere karşı 'özel askeri birim' desteği

Avusturya'dan Yunanistan'a mültecilere karşı 'özel askeri birim' desteği

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Yunanistan yönetimine mültecilere karşı askeri yardım yapılacağını söyledi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, sığınmacıların girişlerini engellemek için Yunanistan'a finansal, askeri ve mühimmat yardımı yapılacağını söyledi.

Yunanistan’ın Avrupa Birliğinin (AB) dış sınırlarını korumak için her şeyi yaptığını belirten Kurz, AB’nin sığınmacıları ülkesine almak istemeyen Yunanistan'ın yanında yer almasının memnun edici olduğunu dile getirdi.

Yunanistan’da bulunan mültecilere yönelik 1 milyon avro finansal yardımın yapılacağını açıklayan Kurz, Avusturya’nın AB sınırlarını korumak için bu ülkeye destek olacağını söyledi.

Yunanistan’a yapılacak desteğe ilişkin konuşan Kurz, "Yunan polisinin sınırları korumasına en iyi şekilde destek olabilmek için özel bir askeri birimin yanı sıra bir zırhlı araç, insansız hava aracı ve çeşitli ekipmanlar göndermeye dün itibarıyla karar verdik." ifadelerini kullandı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.