Aydın'da 'Din Kültürü dersine giren Hristiyan öğretmen' açığa alındı

Aydın'da 'Din Kültürü dersine giren Hristiyan öğretmen' açığa alındı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir devlet okulunda Din Kültürü dersine Hıristiyan bir öğretmenin girdiğine dair iddialar tepkilere neden oldu.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir devlet okulunda Din Kültürü dersine Hıristiyan bir öğretmenin girdiğine dair iddialar tepkilere neden oldu.

İlçede bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren ve sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüttüğü öne sürülen Esma B. K. isimli öğretmen tepkilere yol açtı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'FETÖ' iltisaklı olduğu gerekçesiyle görevden alınan, ancak daha sonra yeniden göreve iade edilen Esma B.K.’ye dair Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Türkiye’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde İslam dışında her şey olduğunu belirterek, “Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey. Türkiye’de din dersi denince akla İslam gelir, bunun için de bu dersin öğretmeninin Hıristiyan olması gibi bir durum nasıl mümkün olabilir? Öğretmen atama sisteminde yanlışlıklar var. Öğretmenlik diploması alan her insan öğretmen olabiliyor. Öğretmenlik toplumu şekillendiren ve topluma yön veren bir meslek olduğu için burada seçici olmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

Kadın öğretmen hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldı. Esma B.K., soruşturma süresince açığa alındı.

Konuyla ilgili inceleme yapmak üzere de okula müfettiş gönderildi.

Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu olan Esma B.K, devlet görevlisi olduğunu belirterek, soruşturma nedeniyle konuşamayacağını belirterek, belirtilen ders müfredatının dışına çıkmadığını kaydetti.

Esma B.K.’nın avukatı Can Kurtulan ise şu açıklamada bulundu:

"Asılsız haberler sebebiyle, müvekkilim üzerinden algı oluşturulmak istendiğini düşünmekteyiz. Müvekkilim ne misyonerlik faaliyeti yürütmektedir ne de din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatına ve içeriğine aykırı ders anlatımı yapmaktadır."

Kurtulan ayrıca müvekkilinin hedef haline getirilmek istendiğini de öne sürerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Müvekkilim sosyal medya üzerinden adeta saldırıya uğramış; söz konusu saldırılar iş ve özel hayatının ciddi anlamda zarar görmesine neden olmuştur. Yalnızca iddiadan ibaret olan haberlerde müvekkilimin açık kişi bilgilerine yer verilmesi; aynı zamanda özel hayat ve aile hayatı gizliliğinin ihlal edilmesiyle sonuçlanmış ve halihazırda devam eden bu süreç müvekkilin huzurunu ve psikolojisini olumsuz yönde etkilemiştir."

Kurtulan konunun hukuki olarak takipçisi olacaklarını da belirtti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.