Ayn el Arab'ta Türk-Rus ortak devriyesi yine taşlandı

Ayn el Arab'ta Türk-Rus ortak devriyesi yine taşlandı

Suriye'nin kuzeyindeki Ayn el Arab (Kobani) bölgesinde bugün Türk-Rus ortak devriyesi icra edildiği bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Ayn el Arab (Kobani) bölgesinde bugün Türk-Rus ortak devriyesi icra edildiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ayn el Arab'ın batısında gerçekleştirildiği ifade edilen Türk-Rus ortak devriyeleri sırasında YPG yanlısı oldukları ifade edilen gruplar tarafından konvoydaki araçlara taş atıldı.

Konvoyu taşlayan grupların birden fazla noktada konuşlandıkları belirtilirken bazı noktalarda konvoyun güzergahının yol üzerine yerleştirilen taş ve lastiklerle kapatılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz 2 Temmuz tarihinde de Türk ve Rus askerleri Ayn el Arab kırsalındaki bölgede hava destekli olarak ortak devriye programı icra etmiş, araçların geçişleri sırasında benzer olaylar yaşanmıştı.

Türkiye ile Rusya, İdlib'deki M4 karayolu üzerindeki ortak devriyelerin haricinde, PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçleri kontrolündeki, Kobani olarak da bilinen Ayn el Arab bölgesi kırsalında da ortak devriyeler gerçekleştiriyor.

Rusya, bölgede Türkiye ile ortak devriye faaliyetleri yürütürken, diğer yandan da Türkiye'nin "terör örgütü" olarak tanıdığı YPG'yi bölgede desteklemeye devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Rusya'nın Ayn el Arab bölgesindeki YPG güçlerine radar ekipman desteğinde bulunduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.