"Azerbaycan, İran'a olası saldırı için İsrail'e özel hava üssü hazırladı"

"Azerbaycan, İran'a olası saldırı için İsrail'e özel hava üssü hazırladı"

İsrail'in milyarlarca dolarlık silah satışı karşısında Azerbaycan üzerinden İran'a erişim sağladığı iddia ediliyor.

(Fotoğraf: Devlet Başkanı Aliyev, İsrail'den satın alınan füze ve topçu sistemleriyle/Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı)

Azerbaycan'dan kalkan kargo uçaklarının İsrail'e iniş yapıp askeri bir üsten çok sayıda silah teslim aldığı ortaya çıktı.

Haaretz'in açık kaynak uçuş verilerine dayandırdığı habere göre, Azerbaycan merkezli Silk Way Airlines'a ait kargo uçakları İsrail'e ait Ovda askeri hava üssüne 92 kez uçuş gerçekleştirdi.

2016'dan bu yana Silk Way Airlines'a ait IL-76 kargo uçağının en az 92 kez Ovda hava üssüne iniş yaptığı öğrenildi.

photo-2023-03-06-11-02-15.jpg

İsrail üssünden Azerbaycan'a uçuşların bilhassa Ermenistan-Azerbaycan arasında çatışmaların şiddetlendiği dönemlerde arttığı görülüyor.

Habere göre İsrail Azerbaycan'a milyarlarca dolarlık silah satışı gerçekleştirdi. İsrail'in yıllardır Azerbaycan'a sattığı silahlar arasında balistik füzeler, hava savunma ve elektronik harp sistemleri, kamikaze dronlar gibi en gelişmiş silah sistemlerinin bulunduğu belirtiliyor.

ovda.jpg

İsrail'deki Ovda askeri hava üssü ve İsrail'den Azerbaycan'a uçuş rotası.

İsrail'e özel hava üssü

Azerbaycan'ın İsrail'e "İran'ı gözetlemesi için" Mossad'ın ülkede ileri harekat üssü kurmasına izin verdiği belirtilen haberde, İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın ele geçirdiği İran'a ait nükleer arşivlerin Azerbaycan üzerinde İsrail'e kaçırıldığı iddia edildi.

Haberde ayrıca Azerbaycan'ın İsrail'e yardım etmek için İran'a yönelik olası bir saldırıya destek amacıyla bir hava üssü kurulduğu da öne sürülüyor.

İsrail ile Azerbaycan arasında yıllardır stratejik bir iş birliğinin sürdürüldüğü biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
8 Yorum