İsrail Ramazan ayında Filistinlilerin evini yıkacak

İsrail Ramazan ayında Filistinlilerin evini yıkacak

İsrail Ulusal Güvenlik Bakan Itamar Ben-Gvir'in, güvenlik güçlerinden Ramazan ayında da Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam etmelerini istediği bildirildi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakan Itamar Ben-Gvir, kolluk kuvvetlerine Ramazan ayında Filistinlilerin haklarını ihlal etmeyi sürdürmerleri talimatını verdi.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Ben-Gvir'in verdiği talimat doğrultusunda İsrail güçleri Ramazan ayında işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilere ait evleri yıkacak.

Öte yandan İsrail güvenlik yetkililerin Yahudileri Ramazan'ın ilk 10 gününde Mescid-i Aksa'ya girişini durdurmaya yönelik düşüncelerine Ben-Gvir'den çok büyük bir tepki geldiği ve bu düşünceleri "saçmalık ve teröre teslim olmak" şeklinde yorumladığı belirtiliyor.

Daha önceki yıllarda İsrail, daha fazla gerilime yol açabileceği endişesiyle Ramazan ayında Filistinlilerin evlerini yıkmaktan kaçınmıştı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in Ramazan'da Filistinlilerin evini yıkma emrini vermesi, bölgede gerilimin artmasıyla sonuçlanacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.