İsrail 67 günde en az 73 Filistinliyi katletti

İsrail 67 günde en az 73 Filistinliyi katletti

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da baskınları ve saldırıları artırması sonucu yılın başından bu yana çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

(Fotoğraf: Twitter / @ShehabAgency)

İsrail'in 2023 yılının başından bu yana Batı Şeria'ya yönelik gerçekleştirdiği baskınlarda çocuk ve yaşlılar da olmak üzere onlarca kişi hayatını kaybetti.

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı hükümetin göreve gelişiyle Filistinliler üzerinde kurulan baskının daha da artacağı tahmin ediliyordu.

Böylece hükümetteki aşırı sağcı ve radikal isimlerin de talebiyle Filistinlilere yönelik baskılar yoğunlaşırken İsrail güçlerinin Batı Şeria'ya yönelik baskınlarında çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere yılın başından bu yana en az 73 Filistinli yaşamını yitirdi.

Aşırı sağcı hükümetin yönergeleri doğrultusunda bölgeye yönelik baskınların gün geçtikçe hız kazanacağı ve daha fazla Filistinlinin öldürüleceği tahmin ediliyor.

Rutin hale genel baskınlar

Öte yandan İsrail güçleri baskınları rutin bir hale getirirken yasa dışı bir şekilde Batı Şeria'da varlık gösteren radikal Yahudi yerleşimciler de Filistinlilere yönelik saldırılarını artırdı.

Filistinliler, dün gerçekleşen katliamın ardından İsral'i protesto etmek için işgal altındaki Batı Şeria'da sokaklara döküldü.

İsrail'in dün Cenin'de 6 Filistinliyi öldürmesinin ardından halk, Batı Şeria'da genel greve gitme ve artan hak ihlallerini protesto etme kararı aldı.

Buna göre Batı Şeria genelinde İsrail'in Filistinlilere yönelik hak ihlalleri protesto edilirken genel grev kapsamında bölgedeki iş yerleri kepenk kapatırken okullar ve devlet kuruluşları da tatil edildi.

Öte yandan Nablus ve Ramallah'taki protestolarda Filistinlilerin, İsrail güçleriyle çatışmalara giren Aslanların İni silahlı grubuna da destek sloganları attı.

"İsrail ile Mahmud Abbas yönetimi arasında fark yok"

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin protestolara gaz ve ses bombalarıyla müdahale ettiği bildirildi.

Bazı Filistinliler, müdahale sonrası Filistin yönetiminin "işgalin başka bir yüzü olduğunu ve İsrail ile Mahmud Abbas yönetimi arasında bir fark olmadığını" savundu.

İsrail güçlerinin dün Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'de düzenledikleri baskında 6 Filistinli yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.