İsrail geçtiğimiz yıl 9 Filistinli kadını öldürdü

İsrail geçtiğimiz yıl 9 Filistinli kadını öldürdü

Filistin İnsan Hakları Merkezi, İsrail'in Filistinli kadınlara yönelik hak ihlallerini detaylandıran bir rapor yayımladı.

İsrail güçlerinin bir yılda 9 Filistinli kadını öldürdüğü açıklandı.

Filistin İnsan Hakları Merkezi (PCHR), İsrail güçleri 2022 yılında 6'sı işgal altındaki Batı Şeria'da ve 3'ü abluka altındaki Gazze Şeridi'nde olmak üzere 9 Filistinli kadını öldürdüğünu duyurdu.

PCHR tarafından yapılan açıklamada ayrıca 2022'de İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu 45 Filistinli kadının da yaralandığı belirtildi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik getirdiği kısıtlamaların kadınların özgürlük hakkını baltaladığı vurgulanan açıklamada, İsrail'in kısıtlamaları sonucunda Filistinli kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel haklarından mahrum kaldığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail'in Filistinlilerin evlerini yıkması neticesinde 64 kadın ve 142 çocuğun evsiz kaldığı kaydedilirken İsrail hapishanelerinde 29 kadının en temel insan haklarından mahrum bir şekilde tutulduğu açıklandı.

PCHR'nin raporunda ayrıca Filistinli kadınların İsrail hapishanelerinde hak ihllallerine ve toplu cezalandırmaya maruz bırakıldığına, kadınlar üzerinde psikolojik ve fiziksel baskılar uygulandığına dikkat çekildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.