Azerbaycan: İsrail İran'ı vurmak için bizi üs olarak kullanamaz

Azerbaycan: İsrail İran'ı vurmak için bizi üs olarak kullanamaz

Azerbaycan'ın İsrail Büyükelçisi Muhtar Memedov, İsrail'in İran'a yönelik olası bir saldırı durumunda Azerbaycan'ı bir üs olarak kullanamayacağını açıkladı.

(Fotoğraf: Twitter / Mukhtar Mammadov)

Azerbaycan'ın İsrail Büyükelçisi Muhtar Memedov, "Azerbaycan, İran'a olası saldırı için İsrail'e özel hava üssü hazırladı" iddialarına yanıt verdi.

Muhtar Memedov Jeruselam Post'a yaptığı açıklamada, İsrail merkezli Haaretz'in, "Azerbaycan'ın İsrail'e İran'ı gözetlemesi için ileri harekat üssü kurmasına izin verdiğine ve İran'a yönelik olası bir saldırı durumunda İsrail'in kullanması için bir hava üssü hazırladığına" dair haberlerini yalanladı.

Memedov, "Dış basının konuya ilişkin haberlerinin yanlış olduğunu belirtiyor musunuz?" sorusuna "Evet" yanıtını vererek, İsrail ordusunun İran'a yönelik olası saldırısında Azerbaycan'ı bir üs olarak kullanmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Azerbaycan'ın diğer ülkelere karşı topraklarının kullanmasına izin vermeyeceğini belirten Memedov, ülkesinin kuruluşunda ilan ettiği diğer ülkelerin iç işlerine müdahale edilmeyeceği maddesine bağlılık göstereceğini vurguladı.

İsrail ile Azerbaycan arasında yıllardır stratejik bir iş birliğinin sürdürüldüğü biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.