Azerbaycan ordusu Ağdam'a girdi

Azerbaycan ordusu Ağdam'a girdi

Azerbaycan ordu güçlerinin Ermenistan ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Ağdam bölgesine giriş yaptığı bildirildi.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askeri unsurların Dağlık Karabağ'ın doğusunda yer alan Ağdam bölgesine giriş yaptığı bildirildi.

Rusya'nın arabuluculuğuyla Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşma kapsamında Ermenistan güçlerinin terk ettiği Ağdam bölgesi böylece çatışmasız bir şekilde Azerbaycan'ın kontrolüne geçmiş oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ordu birlikleri 20 Kasım'da Ağdam bölgesine giriş yaptı" ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan yönetimi, Ağdam bölgesine dönüşlerin başlaması için patlayıcıları etkisiz hale getirme gibi askeri faaliyetlerin tamamlanması ve altyapının yeniden kullanılabilir bir hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor. 

Azerbaycan'a bağlı Ağdam bölgesi 1993 yılından bu yana Ermenistan işgali altında bulunuyordu. Azerbaycan kontrolünde olduğu dönemde bölgede 130 bin kişinin yaşadığı ifade ediliyor.

karabganlasmasi-001.jpg

27 Eylül'den bu yana Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden çatışmalar, Rusya'nın devreye girmesiyle 10 Kasım'da sonlanmış, Azerbaycan ile Ermenistan arasında anlaşma imzalanmıştı. 

Varılan mutabakatla Rus barış güçleri Dağlık Karabağ bölgesine asker konuşlandırmaya başlamıştı. 

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.