Rusya dört günde 2 bine yakın Ermenistan vatandaşını Karabağ'a geri getirdi

Rusya dört günde 2 bine yakın Ermenistan vatandaşını Karabağ'a geri getirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, son dört gün içinde bin 709 Ermeni'nin Dağlık Karabağ'a geri getirildiğini açıkladı.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 9 Kasım'dan imzalanan Dağlık Karabağ anlaşması sonrası, taraflar bölgedeki askeri faaliyetlerine son vermişti.

Rusya'nın "barış gücü" adı altında Dağlık Karabağ'a asker konuşlandırması devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada bölgedeki ateşkesin 23 gözlem noktasından takip edildiği belirtildi.

Dağlık Karabağ'daki askeri faaliyetlere dair bir basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, "Rus barış gücü komutanlığı gözlem noktalarının kapsamı ve konumunu değiştirerek netleştirdi. Ateşkes, askerlerimiz tarafından 23 noktadan izleniyor" dedi.

"Bir günde 700 Ermeni Dağlık Karabağ'a getirildi"

Konaşenkov, son 24 saat içerisinde 700'e yakın Ermenistan vatandaşının Ermenistan'dan Dağlık Karabağ bölgesinin en büyük yerleşim birimi Hankendi'ye getirildiğini ifade etti. 

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana, çatışmalar nedeniyle Ermenistan'a kaçmak zorunda kalan 1709 Ermenistan vatandaşının toplam 4 konvoy halinde Hankendi'ye güvenli bir şekilde getirildiğini belirtti.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan Dağlık Karabağ anlaşmasına göre Rusya'nın Laçin Koridoru ve temas hatlarına 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı ve 380 askeri araç konuşlandıracak. 

Rusya'nın Dağlık Karabağ bölgesinde en az 5 yıl boyunca asker bulunduracağı, daha sonrasındaysa anlaşmayı yenileme opsiyonuna sahip olduğu biliniyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.