Karabağ: Türkiye ile Rusya arasında gözlem noktası anlaşmazlığı

Karabağ: Türkiye ile Rusya arasında gözlem noktası anlaşmazlığı

Türkiye ile Rusya arasında Dağlık Karabağ bölgesinde gözlem noktaları konusunda fikir ayrılıkları yaşanmakta olduğu belirtildi.

Türkiye ile Rusya arasında Dağlık Karabağ bölgesinde Ankara'nın kurmak istediği bağımsız gözlem noktaları nedeniyle fikir ayrılıklarının yaşandığı bildirildi.

İsminin açıklanmaması şartıyla Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Rusya ile Türkiye arasında Dağlık Karabağ konusundaki en büyük fikir ayrılığının Ankara'nın Azerbaycan topraklarında inşa etmek istediği bağımsız gözlem noktası olduğu ifade edildi.

Bağımsız bir gözlem noktasının Türkiye için olmazsa olmaz olduğunu ifade eden kaynak, Rusya tarafının ise bölgedeki ortak merkez dışında, Ankara'nın bağımsız bir gözlem noktası inşa etmesini "gerekli görmediği" aktarıldı.

Reuters'a konuşan Türk kaynak, konuyla ilgili Moskova ile anlaşma sağlanmasının beklendiğini ve görüşmelerin Rusya'da sürebileceğini ifade etti.

Dağlık Karabağ süreci

Dağlık Karabağ bölgesinde 27 Eylül'de Azerbaycan ile Ermenistan arasında başlayan çatışmalar son olarak Rusya'nın devreye girmesiyle 10 Kasım'da yürürlüğe giren bir anlaşmayla sonlanmıştı.

İmzalanan anlaşma çerçevesinde bölgede ateşkesi gözlemlemek üzere ortak gözlem noktalarının kurulması kararı alınmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.