Rusya Ermenileri Karabağ'a taşımaya devam ediyor

Rusya Ermenileri Karabağ'a taşımaya devam ediyor

Rusya Savunma Bakanlığı son 24 saat içinde bin 700'e yakın kişinin Ermenistan'dan Dağlık Karabağ'a getirildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı son 24 saat içinde bin 700'e yakın kişinin Ermenistan'dan Dağlık Karabağ'a getirildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada geçtğimiz bir günlük süre içerisinde Ermenistan'dan Rus askerlerinin eşlik ettiğin konvoyla Dağlık Karabağ'a geri getirilen Ermenilerin sayısının 1.699'a ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan Dağlık Karabağ'ın en büyük yerleşimi olan Hankendi'ye geri getirilen Ermenistan vatandaşlarını taşıyan otobüs konvoyuna eşlik edildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Otobüslerin güvenliği Rus barış güçleri tarafından sağlandı" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki anlaşmanın imzalandığı günden bu yana 23 binden fazla Ermenistan vatandaşının "ikamet yerleri olan" Dağlık Karabağ'a getirildiği ifade edildi.

9 Kasım'da Rusya'nın devreye girmesiyle Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşmayla taraflar Dağlık Karabağ'daki askeri faaliyetlerini sonlandırmış, Rusya bölgeye "barış gücü" ismi altında askeri kuvvetlerini sevketmeye başlamıştı.

En az 2 bin askeri personel, 90 zırhlı araçla Dağlık Karabağ'daki süreci denetlemek için bölgeye konuşlanan Rusya'nın imzalanan anlaşmaya göre en az 5 yıl bölgede kalması bekleniyor. Anlaşmaya göre Rusya, belirlenen bu sürenin sona ermesiyle yeniden müddet uzatımına gidebiliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.