Azerbaycan'ın harekat düzenlediği Dağlık Karabağ'da ateşkes ilan edildi

Azerbaycan'ın harekat düzenlediği Dağlık Karabağ'da ateşkes ilan edildi

Dağlık Karabağ'daki Ermeniler, Bakü yönetiminin bölgenin Azerbaycan'a entegre olması için görüşme yapma teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Azerbaycan'ın askeri operasyon yürüttüğü Dağlık Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılar, Bakü yönetiminin bölgenin Azerbaycan'a entegre olması için görüşme yapma teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Ayrılıkçı yetkililerin yaptığı yazılı açıklamada "Azerbaycan tarafının, Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin hakları ve güvenliğini garanti altına alarak bölgenin yeniden entegre edilmesi konusu, yerel Ermeni nüfusunun temsilcileri ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin merkezi makamları arasında görüşülecek. Görüşmeler 21 Eylül'de Yevlak kentinde yapılacak" denildi.

Ayrılıkçı Ermeni güçleri, Azerbaycan'ın savunma hatlarını aştığını ve bir dizi hakim tepeyi ve stratejik kavşağı ele geçirdiğini belirtmişti.

Kendilerine "Artsakh Cumhuriyeti" adını veren Karabağlı ayrılıkçı Ermeniler, bu durumda bölgedeki Rus barış gücünün arabuluculuğuyla, yerel saatle 13:00'ten itibaren ateşkesi kabul etmekten başka çareleri kalmadığını söyledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da ateşkes anlaşmasına varıldığını doğruladı.

Bakanlık, Karabağ'daki Ermeni güçlerinin "silah bırakma, çatışma mevzilerini terk etme ve tamamen silahsızlanmayı kabul ettiğini, tüm silahların ve ağır askeri malzemenin Azerbaycan Ordusuna teslim edilmekte olduğunu bildirdi.

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı da, "bölgedeki Ermenilerin teorik olarak Azerbaycan'ın hakimiyeti altında yaşayabileceğini, ancak diyaloğun hayati önemde olduğunu" belirtti.

Azerbaycan dün sabah bölgede askeri operasyona başlamıştı.

Kaynak: BBC Türkçe

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.