Babacan: Asrın felaketi değil, asrın iş bilmezliği oldu

Babacan: Asrın felaketi değil, asrın iş bilmezliği oldu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin "Asrın felaketinin değil, asrın işbilmezliğinin ve ihmalinin yaşandığını" söyledi.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep’te bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Şimdiye kadar depremi etkileyen 10 ilde ve çeşitli ilçelerde temaslarda bulunan Babacan, gözlemlerini paylaşarak, “Asrın felaketinin değil, asrın işbilmezliğinin ve ihmalinin yaşandığını” söyledi.

“Ölüm istisna olacakken, ölüm her yerde”

Hala enkaz altında sevdiklerine ulaşmaya çalışan insanlar olduğunu belirten Babacan, “Yıkım istisna olacakken, yıkım her yerde. Ölüm istisna olacakken, ölüm her yerde. Kurtarmak kural olacakken, kurtulanlara ‘mucize’ deniyor. Vatandaşımız ‘mucize’ye mahkum oldu. Bu hak mı? Reva mı bu?” diye konuştu.

Babacan, vatandaşını öldüren değil, yaşatan devlet istediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Biz Sayın Erdoğan’ın ve küçük ortaklarının sebep olduğu bu devlet anlayışını kabul etmiyoruz. Biz vatandaşının canını enkaz altında kendi kaderine terk eden bu anlayışı reddediyoruz. Biz yaşatan devlet istiyoruz. Rahmetli Erbakan’ın tabiriyle garson devlet istiyoruz.”

“Vatandaş en çok ‘ilk 48 saatte niye kimse gelmedi’ diye soruyor”

İçişleri Bakanlığı’nın 2019 yılında merkez üssü Pazarcık olan 7,5 şiddetinde bir deprem senaryosunun tatbikatını üç gün boyunca yaptığını anımsatan Babacan, “Peki, yaptı da ne oldu? Tüm bu bilgiler ışığında gereken önlemler alındı mı?” diye sordu.

“Asrın ihmali, kayıtsızlığı, işbilmezliği oldu” diyen Babacan, depremin önlenemeyeceğini ancak ölümcül yıkımların önlenebileceğini dile getirdi.

Açıklamasında iktidara vatandaşların kendisine ilettiği bazı sorular yönelten Babacan, yardımın geç ulaştırılması, deprem öncesi alınan önlemler, AFAD’ın yeterliliği, mobil şebekelerindeki aksaklıklar, deprem sonrası gerekli sağlık ve hijyen koşullarının sağlanıp sağlanmadığı gibi birçok sorular sordu.

Babacan, gittiği 10 ilde en çok “İlk 48 saatte niye kimse bizi kurtarmaya gelmedi?” sorusunun kendisine sorulduğunu ifade ederek, “Bunu bazı yerlerde 72 saat olarak da duydum. Neden ilk 48 saatte, 72 saatte vatandaşımızın yardımına gidilmedi?” dedi.

Ali Babacan gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Seçimin anayasa gereği ertelenemeyeceğini vurgulayan Babacan, yarın millet ittifakının Ankara’da biraraya geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.