Babacan: Cumhur İttifakı ile beraber çalışabiliriz

Babacan: Cumhur İttifakı ile beraber çalışabiliriz

Millet İttifakı ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, parlamenter sistemin de önemli olduğunu fakat mevcut sistemi de rehabilite edebileceklerini söyledi.

Millet İttifakı ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız." dedi.

TV5 canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, "Mevcut meclis aritmetiği Anayasa'nın Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı beraber çalışırsa değişeceğini söylüyor. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı beraberce uzlaşmadığı bir konuda Anayasa değişikliği mümkün görünmüyor. Anayasa'da değişiklik yapmak istiyorsak tam mutabakat sağlamak zorundayız." ifadelerini kulandı.

"Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız." diyen Babacan "Bizim Anayasa değişiklik önerisi çok önemli ve referans bir metin. Önerdiğimiz değişikliklerle alakalı iktidar tarafından da çok ciddi bir eleştiri gelmedi. Parlamenter sistem de önemli ama mevcut sistemi de rehabilite edebiliriz. Güçler ayrılığı daha iyi hale getirilebilir." diye konuştu.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.