Babacan: Topyekûn bir iktidar değişikliği gerekiyor

Babacan: Topyekûn bir iktidar değişikliği gerekiyor

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir toplantı gerçekleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de kapsamlı bir iktidar değişikliğine ihtiyaç olduğunu dile getiren Babacan konuyla ilgili şu ifadeleri kulladı:

"Ülkemiz çok derin bir hukuk ve adalet krizinden geçmekte. Dış politikadan eğitime kadar her alanda krizler yaşıyoruz. Bu krizlerin derinliğine baktığımızda burada kötü yönetim görüyoruz. Kötü yönetim sadece sistem meselesi de değil. Ülkemizin mutlaka bir an önce güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerekiyor. Aynı zamanda ülkeyi yöneten zihniyetin değişmesi ve topyekûn bir iktidar değişikliği gerekiyor, bu da ancak seçimle mümkün. Sıkıntılar büyük. İlk adımı mutlaka özgürlüklerle başlatmak gerekiyor."

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.