BAE Arap dünyasının ilk nükleer santralini açtı

BAE Arap dünyasının ilk nükleer santralini açtı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Baraka isimli nükleer enerji santralinin başarılı bir şekilde faaliyete geçtiğini duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Baraka isimli nükleer enerji santralinin başarılı bir şekilde faaliyete geçtiğini duyurdu. Santral, Arap dünyasında bir ilk olma özelliğine sahip.

BAE Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Bugün BAE'nin Arap dünyasındaki ilk barışçıl nükleer reaktörünün Abu Dabi'deki Baraka istasyonunda başarıyla faaliyete geçtiğini duyuruyoruz. Çalışma ekipleri nükleer yakıtı yüklemeyi, kapsamlı testleri yapmayı ve faaliyete geçirme işlemini başarıyla tamamladı” diye yazdı.

Büyük enerji rezervlerine sahip olan BAE, güneş enerjisi de dahil alternatif enerji kaynaklarına önemli yatırımlar yapıyor.

BAE’nin Baraka Nükleer Enerji Santrali’nin açılışını 2017’de yapması bekleniyordu. Ancak açılış birkaç kez ertelendi.

Baraka Nükleer Enerji Santrali Abu Dabi’nin kuzeyinde yer alıyor. Güney Koreli Kepco firmasının öncülüğündeki konsorsiyum tarafından inşa edildi. Proje 24,4 milyar dolara mal oldu.

BAE nükleer sektörünü düzenlemekten sorumlu düzenleyici otorite olan Federal Nükleer Denetleme Kurumu (FNR) 17 Şubat’ta Baraka Nükleer Enerji Santrali çalışma iznini çıkardığını açıklamıştı.

Baraka Nükleer Enerji Santrali’nin ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini sağlaması hedefleniyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum