BAE: İsrail ile anlaşma Araplar için olumlu bir stratejik dönüşüm

BAE: İsrail ile anlaşma Araplar için olumlu bir stratejik dönüşüm

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Karkaş, İsrail ile yapılan anlaşmanın Araplar için olumlu bir stratejik dönüşüm olacağını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Karkaş, İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için harekete geçmesini ‘durgun suları hareket ettiren cesur bir adım’ olarak nitelendirerek, anlaşmayla hakların kaybolmadığını aksine dönüşümlerin şansını arttıracağını belirtti.

Karkaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, BAE’nin cesur hareketinin durgun suları harekete geçirdiği savunarak, “Arap dünyamızın geçmişte yaşadığı Nakba, Altı Gün Savaşı ve iç savaşlar gibi acı verici koşulların üstesinden gelmek için sahneyi değiştirmek gerekiyor. Buradan yola çıkarak, anlaşma birçok barış girişimi bağlamında geliyor ve içinde Araplar için olumlu bir stratejik dönüşüm taşıyacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Karkaş, paylaşımlarına şöyle devam etti;

“BAE ve İsrail barış anlaşmasına yönelik tutumlar, Arap düzeyinde yeni hiçbir şeye tanık olmadı. Anlaşmanın ilanından önce ve sonra yükselen sesler aynı. Bu da en önemli konularda rasyonel ve objektif bir diyalogun hala çok uzakta olduğunu gösteriyor. Öte yandan, her aktif başkent ve önemli uluslararası figürlerin antlaşmayı övdüğünü ve bu stratejik dönüşümü takdir ettiğini görüyoruz. Bu değişimin kaybedenleri, siyasi meselelerin satıcıları ve aracılarıdır. Hakların korunduğu ve kaybedilmediği, bunun yerine bu tür dönüşümler için fırsatların artırıldığı kabul edilmelidir.”

BAE ile İsrail, geçtiğimiz Perşembe günü iki ülke arasında ikili ilişkilerin tam anlamıyla başlatılmasına ilişkin bir anlaşmanın imzalandığı duyurmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.