BAE'den İsrail'e ilk resmi ziyaret

BAE'den İsrail'e ilk resmi ziyaret

BAE ile İsrail arasında imzalanan ilişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından BAE hükümet temsilcileri İsrail'e ilk resmi ziyaretini gerçekleştiriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında imzalanan ilişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından BAE hükümet temsilcileri İsrail'e ilk resmi ziyaretini bugün gerçekleştiriyor.

15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle BAE ve Bahreyn, İsrail ile ilişkileri normalleştirme yönünde ilk adımı atarak, anlaşmaya imzalarını atmıştı.

Pazar günü Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen imza töreninde Bahreyn ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler de resmen başlamıştı.

Bugün de BAE hükümet temsilcilerinden oluşan bir heyet, ABD'nin arabuluculuğuyla gerçekleşecek resmi ziyaret için İsrail'e hareket etti.

ekwr4p5xgaepisf.jpg

İsrail, ABD ve BAE tarafları arasında görüşmenin gerçekleşeceği alan

BAE heyetinde yer alan isimler arasında, Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tuk el Mari ve Maliye Bakanı Ubeyd Hamid el Tayyar da bulunuyor.

İsrail ile BAE arasındaki normalleşme süreci kapsamında vizelerin de karşılıklı olarak kaldırılacağı açıklandı. Diğer yandan, İsrail ile BAE tarafının bir dizi ticari anlaşmaya da imza atması bekleniyor.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme süreci ABD'nin arabuluculuğunda başlamış, Türkiye'nin de dahil olduğu birçok ülke anlaşmaya tepki göstermişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.