BAE'den İsraillilere 'beş yıldızlı' tedavi hizmeti

BAE'den İsraillilere 'beş yıldızlı' tedavi hizmeti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkilileri, ülkede bir trafik kazasında hafif yaralanan İsrail vatandaşları için tüm tıbbi imkanları seferber etti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkilileri, ülkede bir trafik kazasında hafif yaralanan İsrailliler için tüm tıbbi imkanları seferber etti.

İsrailli Liran Landau ve arkadaşı Neta, geçtiğimiz gün ülkede seyahat ettikleri sırada bir trafik kazası geçirdi. Hafif yaralanan ve sağlık durumları iyi olan iki İsrail vatandaşı, BAE hanedanının doğrudan talimatıyla, "beş yıldızlı" bir sağlık hizmeti görecekleri hastaneye kaldırıldı.

dubai-e1607928905765-640x400.jpg

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zaid el Nehyan, yaralı İsraillileri hastaneye taşıması için bir helikopter gönderdi.

Yaralanan İsrailli Liran Landau hastanede yaptığı açıklamada BAE yönetiminin kendileri için seferber olduğunu ve üst düzey bir hizmet gördüklerini ifade etti. Kendisinin İngiliz, arkadaşının Portekiz pasaportuna sahip olduğunu ifade eden Landau, BAE yetkililerinin kendilerini İsrailli olarak tanıtmalarını istediğini ifade etti. İki turistin çifte pasaport sahibi Yahudiler olduğu belirtildi. Times of Israel'e konuşan Landau hastane girişine kendileri için kırmızı halı serildiğini dile getirdi. Landau "Four Seasons Hotel'de kalmaktansa burada kalmayı tercih ederiz." ifadesiyle, kendilerine gösterilen ilgiyi ve hizmeti dile getirdi.

BAE'nin son dönemde İsrail ile ilişkilerini normalleştirdiği ve bu kapsamda İsrail vatandaşlarına yönelik üst düzey bir alaka gösterdikleri biliniyor.

Öte yandan BAE, İslam dünyasında Müslümanlara karşı olumsuz tutumuyla ve insan hakları ihlalleriyle biliniyor. BAE'nin daha önce Filistin, Yemen, Afganistan, Libya, Mısır, Doğu Türkistan gibi birçok bölgede Müslümanlara yönelik ihlallere doğrudan veya dolaylı olarak adı karışmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.