BAE'nin Müslümanlara karşı kurduğu küresel casusluk ağları ortaya çıktı

BAE'nin Müslümanlara karşı kurduğu küresel casusluk ağları ortaya çıktı

BAE'nin Müslüman Kardeşler ile bağlantıları bulunduğu iddiasıyla muhtelif Avrupa ülkelerinde yüzlerce kişi ve kuruluşa karşı casusluk faaliyetleri ve karalama kampanyası yürüttüğü iddia edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE),  Müslüman Kardeşler (İhvan) ile bağlantıları olduğu iddiasıyla binlerce kişiye ve yüzlerce organizasyona yönelik "karalama kampanyası" yürüttüğü ortaya çıktı.

Söz konusu casusluk ağlarının Müslüman Kardeşler'in yanı sıra çeşitli İslami hareketleri ve kişileri de hedef aldığı düşünülüyor.

"Abu Dabi Sırları" soruşturmaları kapsamında Alp Services şirketinin, 2017 ila 2020 yılları arasında 18 Avrupa ülkesinde Müslüman Kardeşler'in bir parçası olduğu öne sürülen bin kişi ve 400 organizasyon hakkında BAE'ye istihbarat sağladığı gün yüzüne çıktı.

Fransa merkezli Mediapart gazetesinin 78 bin gizli belgeye dayandırdığı habere göre, 18 farklı Avrupa ülkesinden bazı kişi ve kuruluşlar, BAE'nin casusluk faaliyetleri için anlaştığı İsviçre merkezli Alp Services adlı şirket tarafından dinlendi.

BAE karalama kampanyaları için 5,7 milyon euro harcadı

Haberde, BAE yönetiminin "terör örgütü" olarak tanımladığı Müslüman Kardeşler'in mensubu ve sempatizanı olduğu iddia edilen kişilere ve kuruluşlara karşı yürüttüğü karalama kampanyasına 5,7 milyon euro harcadığı bildirildi.

İhvan bağlantılı olduğu iddia edilen kişi ve organizasyonların listesinin BAE'ye bağlı istihbarat servislerine gönderilmesiyle birlikte listedeki kişiler internet üzerinden çeşitli yollarla hedef alındı.

Bazı durumlarda da hedeflenen kişilere ve organizasyonlara ait banka hesaplarının kapatılması sağlamak için çalışmalar yürütüldü.

BAE'nin hedef aldığı kişiler arasında Suriyeli dini lider, eski İspanya İslami Topluluklar Birliği Başkanı Riay Tatary olduğu öğrenildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.