Bahçeli: İki devletli çözüm olmadan barış hayaldir

Bahçeli: İki devletli çözüm olmadan barış hayaldir

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında İsrail ve Hamas çatışmasına değinen Bahçeli, "Üzüntümüz yüzlerce masum sivilin ölmesi ve yüzlercesinin de yaralanmasıdır. Sivil can kayıplarının bahanesi olmaz olamaz" dedi.

Bahçeli'nin açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bir zamanlar hakimiyetimiz altında barış ve huzurla yönetilen coğrafyalar bugün zulüm altındadır. Türk İslam medeniyetinin gönlü yaslıdır. Masum yüreklere taş gibi oturmuştur. Nerede insan ve inanç hakları ağır ihlallere uğradıysa orada şiddet vardır baskı vardır çatışma vardır.

Filistin tam bir asırdır felaketlerin pençesindedir. Filistin sorunu içinden çıkılması çok zor bir girdaba sürüklenmiştir. Silahların susması neredeyse tam bir hayaldir. İsrail-Filistin cepheleşmesi en karmaşık sorunlardandır. İki devletli çözüm olmadan barış hayaldir. Aksi halde İsrail-Filistin sorununun çözümü hayaldir.

7 Ekim Cumartesi günü Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu taraflar arasında bir savaşa dönüşmüştür. Üzüntümüz yüzlerce masum sivilin ölmesi ve yüzlercesinin de yaralanmasıdır. Sivil can kayıplarının bahanesi olmaz olamaz. Savunmasız insanların hedef alınması kabul edilemez. Arabulucular devreye girmeli. Uluslararası arenanın öncelikli gündemi bu olmalı.

Beyaz Saray yönetiminin diasporanın etkilerine kapılarak barış ve çözüm çabalarını sabote etmesi hiç kimsenin işine yaramayacaktır. ABD barışçıl çabaları desteklemelidir. Uçak gemisi göndermek yerine barışı desteklemeli. Bu noktada başkenti Doğu Kudüs olan Filistin küresel çapta kabul edilmelidir. Filistin devleti tanınmalıdır.

Daha adil daha eşitlikçi daha güvenli daha özgür bir dünya mimarisi için ortak akıl ve ortak gelecek çerçevesinde kenetlenmenin bir fırsat olduğu kanaatindeyiz.

ABD'nin Suriye'de SİHA'mızı düşürmesini kınıyorum. ABD'nin açıklamasına göre SİHA'mız meşru müdafaa çerçevesinde düşürülmüştür. Neyin meşru müdafaası, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ne işi vardır. ABD insansız hava aracımıza resmen ateş açmıştır. Demek ki ABD teröristlerle aynı deliktedir. ABD'nin bırakınız yanımızda olmasını ayağımızın altında olmasınlar başka bir şey de istemeyiz. Bu noktada Irak ve Suriye tezkeresine evet diyeceğiz. Bizim tarafımız Türkiye'dir. Bizim yerimiz milletimizin tertemiz vicdanıdır. "

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum