Bahçeli: İstanbul'da seçimlere şaibe karıştı

Bahçeli: İstanbul'da seçimlere şaibe karıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'da seçimlere şaibe karıştığını ifade etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Demokratik süreçleri şaibelerle boğmak, sahadaki emeği, milletimizin erdemli seçimini sandık başında tahrip etmek, altından kalkılamayacak sonuç ve sorunlara zincirleme şekilde yol açabilecektir." dedi.

MHP Kızılcahamam kampında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli 31 Mart seçimlerinde oransal olarak oylarını en çok artıran partinin MHP olduğunu söyledi.

MHP'nin toplam 235 belediye başkanlığını kazandığını belirten Bahçeli, "Yerel seçimler cumhurbaşkanlığı sisteminin güven oyuna dönüştü. Cumhur ittifakının aldığı desteğin gerisine düşmemesi önemli. Gerçekleri çarpıtmak nafiledir. Her şey çok açıktır. Oransal ya da sayısal seçime sonuçlarına baktığımızda biliniz ki sonuç asla değişmeyecektir. Cumhur İttifakı şemsiyesi altındaki çıkarsız birliktelik tam destek bulmuştur."dedi.

"Gönül isterdik daha fazla belediye başkanı kazanalım" diyen Bahçeli, " MHP'nin aldığı oy oranı yüzde 18,81'dir. Cumhur ittifakının aldığı oy oranı yüzde 60 civarındadır. HDP ve PKK büyük şehirlerde 'zillet ittifakına' kan nakli yapmış, göstere göstere zillet ittifakına çalışmıştır. Maalesef bu şehirlerde çok tehlikeli bir oyun oynanmıştır. Mesela Ankara büyükşehir belediye başkanlığına henüz aklanmamış bir şahıs seçilmiştir. Bize göre ilçe seçimlerindeki oy oranının büyükşelir belediyesine yansımamış olması kafa karıştırıcıdır. Bu konuda yasal düzenleme elzemdir. Bir sistem adaletsizliği söz konusu. ilçelerde başarı kazanıp, büyük şehirlerde kaybetmek normal değil. bu bir demokrasi açığıdır." diye konuştu.

"İstanbul'da seçimlere şaibe karıştığını akıl ve vicdan sahibi hiç kimse inkar edemez. Sanal binalara seçmen yerleştirilmesi, sandık görevlileri hakkındaki şüpheler, ıslak imzalı sayım döküm cetvelleri ile YSK'ya bildirilen oylar arasındaki farklılıklar seçimi gölgelemiştir."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.