Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği samimi değil

Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği samimi değil

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir'de gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulundu.

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Kılıçdaroğlu 25 Nisan 2023'te burada demiş ki; Mustafa Kemal'in ideallerine inanan herkesin oy kullanmasını istiyorum. Bugün CHP yönetiminin Atatürk'le hiçbir ilgisi ve ilişkisi kalmamıştır. O halde Mustafa Kemal diyenlerin adresi milliyetçi harekettir.

Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti. Elbet saygı duyarız ancak bugüne kadar neden konuşmadığını da kararlılıkla sorarız. Mezhepçiliği, etnikçiliği, milletimiz ve ülkemiz için korkunç bir tehdit olarak görürüz. Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği samimi değildir. Bu kapsamda hiçbir uzlaşmaya bugüne kadar yanaşmamıştır. Milli ve manevi değerlerle kenetlenmiş bir Türkiye'ye ulaşmak hepimizin müşterek isteğidir. Bizim üstesinden gelemeyeceğimiz, altından kalkamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Ne ayrımız vardır ne de gayrımız var. Cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir. Hamd olsun hepimiz Müslümanımız, Allahımız, peygamberimiz, kıblemiz birdir. Mezhepçilik fitnesini yayanlar bu çerçevede yıllarda husumet aşısı yapanlar bozgunculardır."

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.