Bahreyn Esed rejimiyle resmen normalleşti

Bahreyn Esed rejimiyle resmen normalleşti

Arap ülkelerinin Esed rejimi ile ilişkileri normalleştirmeye başvurması kapsamında Bahreyn de yeni Şam büyükelçisinin resmen göreve başladığını duyurdu.

Arap ülkelerinin Esed rejimi ile ilişkileri normalleştirmeye başlaması kapsamında Bahreyn de yeni Şam büyükelçisinin resmen göreve başladığını duyurdu.

Bahreyn’in yeni Şam Büyükelçisi Vahid Mübarek Seyyar güven mektubunu, Beşar Esed ve rejimin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'ın katılım sağladığı bir törende ikiliye teslim etti.

Esed'in Seyyar ile gerçekleştirdiği görüşmede "iki kardeş ülkeyi ilgilendiren bir dizi konu hakkında görüş alışverişinde bulunduğu ve yeni büyükelçiye başarılar dilediği" bildirildi.

2012 yılında Suriye'deki büyükelçisini geri çağıran Bahreyn, Esed rejimi ile ilişkilerin normalleştirmesi çerçevesinde 2021 yılında Vahid Mübarek Seyyar'ı "Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçi" unvanıyla Suriye'deki diplomatik misyonun başına atamıştı.

Bahreynli yetkililer daha önce, Esed rejiminin Suriye'deki toprak egemenliğine ve ülke sınırları içindeki "terörist unsurlara karşı" mücadelesine destek verdiğini duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.