Bahreyn Kralı İsrail'e atadığı elçiyi tebrik etti

Bahreyn Kralı İsrail'e atadığı elçiyi tebrik etti

Eylül 2020'de İsrail'i tanıyan Bahreyn, İsrail'e ilk kez elçi atadı. Bahreyn kralı İsrail'e atadığı elçiyi tebrik etti.

Eylül 2020'de İsrail'i devlet olarak tanıyan Bahreyn Krallığı, İsrail'e ilk büyükelçisini atadı. Bahreyn Dışişleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Majesteleri Kral Hamed bin İsa Al-i Halife, kendisini Bahreyn'in İsrail'deki diplomatik misyonunun başına atanan kraliyet kararnamesinin yayınlanması üzerine büyükelçi Halid Yusuf el-Celehmi'yi kabul etti.

Büyükelçi, majesteleri Kralın huzurunda görevine başlama yemini etmekten onur duydu. Majesteleri büyükelçiyi tebrik etti, kendisine yönelik yüce direktiflerini dile getirdi ve kendisine Bahreyn'in asil barış mesajını, hoşgörü ve barış içinde bir arada yaşama değerlerini tanıtmada başarılar diledi."

1948'de kurulan İsrail'i ilk tanıyan Arap ülkesi 1979'da Mısır olurken ikinci tanıyan ülke 1994'te Ürdün oldu.

2020'de ise önce Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, ardından Ekim 2020'de Sudan, Aralık 2020'de ise Fas İsrail'i tanıdı ve İsrail ile ilişkilerini normalleştirdi. İsrail'i bu tanıma ve İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı Arap kamuoyunda ihanet olarak niteleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.