Bakan Akar: 'Güvenli Bölge' konusunda ABD ile tam kapasite çalışmaya başladık

Bakan Akar: 'Güvenli Bölge' konusunda ABD ile tam kapasite çalışmaya başladık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin oluşturulması için planlanan Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'nin tam kapasiteyle faaliyete başladığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusunda varılan mutabakatın ardından kurulan ortak harekat merkezinin tam kapasite çalışmaya başladığını söyledi.

Akar, "Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı. Birinci safhayla ilgili sahada uygulamalara geçildi." dedi.

Milli Savunma Bakanı, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile İzmir'deki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Türkiye ve ABD, geçtiğimiz günlerde Suriye sınırında güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının başlatılmasında mutabık kaldığını duyurdu.

ABD, planın sınır güvenliği dışında IŞİD ile mücadelenin sürdürülmesini güvence altına alma ve koordine edilmeden yapılan askeri operasyonların da asgari düzeye indirilmesini sağlayacağını açıklamıştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.