Bakan Akar harekatın ismini ilk defa açıkladı

Bakan Akar harekatın ismini ilk defa açıkladı

Akar, "Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, 27 Şubat'ta İdlib'de Türk askerlerine yönelik saldırının ardından başlatılan 'Bahar Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sürdürülmekte olduğunu açıkladı.

Akar, "Bugüne kadar 1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

"Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir" ifadesini kullanan Akar, şöyle devam etti:

"Rusya'dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır. Birlik, gözlem noktası ve mevzilerimize yönelik saldırılara, meşru müdafaa kapsamında karşılık verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Meşru müdafaa kapsamında hedefimiz sadece birliklerimize saldıran Rejim askerleri ve unsurları olacaktır."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.