Bakan Akar: Mahmur ve Sincar hedefimiz dışında değil

Bakan Akar: Mahmur ve Sincar hedefimiz dışında değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mahmur ve Sincar konusunu hem Bağdat hem Erbil ile konuşuyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Buraların hiçbiri bizim hedefimiz dışında değil” dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mahmur ve Sincar konusunu hem Bağdat hem Erbil ile konuşuyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Buraların hiçbiri bizim hedefimiz dışında değil” dedi.

Hulusi Akar, El Bab bölgesinde 2 askerin hayatını kaybettiği saldırının ardından Kilis sınırındaki askeri birlikleri ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Akar, "Bir taraftan terörle mücadele ediyor, diğer taraftan sınırlarımızın ötesindeki dost ve kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bir taraftan Ege, Akdeniz başta olmak üzere denizlerdeki hak ve menfaatlerimizi korurken diğer taraftan yoğun şekilde eğitimlerimizi ve tatbikatlarımızı icra ediyoruz. Bunların yanı sıra BM, NATO, AB, AGİT ve diğer ikili anlaşmalarla ortaya çıkan durumlar çerçevesinde de barışı destekleme harekatı gibi çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi sınırları içerisinde devam eden operasyonlara değinen Akar, şu ifadeleri kullandı:

"24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar toplam 18 bin 292 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yılın başından itibaren ise Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda 1581 terörist etkisiz hale getirildi. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor. Sinat-Haftanin, Metina, Zap, Avaşin- Basyan, Hakurk, Gara, Kandil, Asos, Mahmur, Sincar… Mahmur ve Sincar konusunu hem Bağdat hem Erbil ile konuşuyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Buraların hiçbiri bizim hedefimiz dışında değil. Bizim kimsenin toprağında, hak, menfaatinde gözümüz yok. Biz, başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komşularımızın haklarına, hukukuna, sınırlarına, egemenliğine son derece saygılıyız. Diğer taraftan da diyoruz ki, 40 yıldan beri ülkemize, hudutlarımıza, halkımıza yapılan saldırılara artık son vermek durumundayız ve terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmak konusunda azimli ve kararlıyız. Bizim yaptığımız tüm faaliyetler de bundan ibaret. Bizim tek hedefimiz teröristler. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek.”

Hulusi Akar, Suriye’den bahsederken de, "Bazı ülkelerin kendilerine göre birtakım hesapları var. Türk Silahlı Kuvvetleri bu hesapları bozdu. İster Fırat'ın doğusunda, ister batısında olsun mücadelemiz devam ediyor, devam edecek" şeklinde konuştu.

"YPG eşittir PKK" diyen Akar, "Onların beraberliğini, aynı olduğunu görmemek için kör olmak lazım. Bu manada müttefiklerimizin gözlerini açmalarını, bunu görmelerini, bu körlükten kurtulmalarını bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"Son dönemdeki sınır güvenliğine yönelik tartışmalara da değinen Bakanı Hulusi Akar, "Hudutlarımızın güvenliği Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimizin unsurlarıyla her türlü hava ve arazi şartlarında 7 gün 24 saat esasına göre sağlanmaktadır" diye konuştu.

"Hudut güvenliğinin sağlanmasında, Fiziki Sınır Güvenlik Sistemi Projelerinin hayata geçirildiğini, teknoloji yoğunluklu sistemlerin ve elektro optik sistemlerle İHA'ların kullanıldığını dile getiren Akar, "Son dönemde İran hududunda muhtemel gelişmelere yönelik hudut hattında ilave tedbirler alınmış, hududumuz, birlik ve güvenlik sistemleri ile takviye edilmiştir. İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili bakanlık ve kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: Rudaw

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.