Bakan Akar'dan Esed rejimiyle görüşmelere ilişkin açıklama

Bakan Akar'dan Esed rejimiyle görüşmelere ilişkin açıklama

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Esed rejimiyle görüşmelere ilişkin bir açıklama yaptı.

Savunma Bakanı Hulusi Akar Tokat'ta 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları kapsamında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Akar toplantıda yaptığı açıklamada Beşar Esed rejimiyle gerçekleştirilen görüşmelere değindi.

Akar konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Moskova'da Suriye konulu bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya sayın Fidan ile beraber katıldık. Diğer tarafta, karşı tarafta da yine Rusya'nın ve Suriye'nin savunma bakanları ve istihbarat başkanları vardı. Onlarla beraber konuştuk, görüştük. Çok açık ve net, sayın Cumhurbaşkanımızın müteaddit defalar söylediği, verdiği direktifler doğrultusunda, yaptığı açıklamalar doğrultusunda kendi pozisyonumuzu ortaya koyduk ve bizim terörle mücadele konusunda hiçbir şekilde taviz vermediğimizi, veremeyeceğimizi, bundan başka bir amacımız olmadığını açık ve net bir şekilde koyduk ortaya.

Diğer taraftan da ülkemizde hepimizin bildiği gibi 4 milyon civarında Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Ve tabii bizim artık buradaki yapımız itibarıyla, şartlar itibarıyla ilave mülteci alamayacağımızı, misafir kabul edemeyeceğimizi, dolayısıyla yeni bir göç dalgasının gerçekten bizim için mümkün olmadığını, kabul edilebilir olmadığını, bu nedenle de bizim oradaki faaliyetlerimizle oradaki herkesin, Suriyeli kardeşlerimizin Suriye topraklarında kalmalarına gayret gösterdiğimizi... Bunun dışında bizim başka bir amacımız olmadığını, 2254 sayılı BMGK kararı var. Bu kararın bütüncül, kapsamlı bir şekilde uygulanmasıyla herkesin daha güvenli olacağını da dile getirdik.

Diğer taraftan da bizim şu anda Suriye'de ve Türkiye'de beraber olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var. Bunlara karşı, bunların aleyhinde, bunların aleyhine olacak, bunları zora sokacak, rahatsız edecek, haklarını hukuklarını çiğneyecek herhangi bir karara, herhangi bir görüşmeye de evet demeyeceğimizi, diyemeyeceğimizi, öyle bir şey diyemeyeceğimizi, böyle bir şeyin söz konusu olmadığının herkes tarafından bilinmesini, herkesin buna göre hareket etmesini, herhangi bir şekilde Suriyeli kardeşlerimizin provokasyona gelmemelerini, oyuna düşmemelerini, bunu bilmelerini de tekrar tekrar ifade ettik, ifade etmeye devam ediyoruz."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.