"Bu ayki üçlü görüşme Erdoğan-Esed zirvesine zemin hazırlayacak"

"Bu ayki üçlü görüşme Erdoğan-Esed zirvesine zemin hazırlayacak"

Reuters'ın üst düzey Türk yetkililere dayandırdığı haberde, Türkiye, Esed rejimi ve Rusya arasında bu ay dışişleri bakanları düzeyinde bir görüşme gerçekleştirileceği öne sürüldü.

Türkiye, Esed rejimi ve Rusya'nın bu ay içerisinde dışişleri bakanları düzeyinde bir araya gelmeyi planladığı, toplantının yeri ve zamanınınsa henüz belli olmadığı bildirildi. 

Euronews'in Reuters'tan aktardığına göre, üst düzey Türk yetkililer, toplantının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile 18 Ocak'ta ABD'de yapmayı planladığı görüşmeden önce ya da sonra olabileceğini ifade etti.

Türk yetkilinin Rusya'nın başkenti Moskova ya da başka bir şehirde yapılacak toplantı için, "Görüşmeler devam ediyor ve net bir tarih henüz belirlenmedi. Toplantıya ilişkin bir sorun yok sadece zaman üzerinde çalışıyorlar." dediği aktarıldı. 

"Erdoğan-Esed görüşmesine zemin hazırlayacak"

Yetkili, en üst düzey diplomatlar arasındaki toplantının Ankara ve Şam arasındaki diyaloğu güvenlikten siyasi meselelere kaydıracağını ve bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beşar Esed görüşmesi için zemin hazırlayacağını ifade etti.

Toplantı gerçekleşmesi halinde, Suriye savaşının başladığı 2011'den bu yana Türkiye ile Esed rejimi arasında yapılan en üst düzey görüşme olacak.

Türk ve Suriyeli savunma bakanları, geçtiğimiz ay sınır güvenliği gibi konuları konuşmak için Moskova'da bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta, üçlü dışişleri bakanları toplantısının ardından Esed ile görüşebileceğini söylemişti. 

Esed'in ana müttefiklerinden olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara ile uzlaşma çağrısında bulunmuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.