Türkiye'nin normalleşme kararı sonrası muhalifler Esed rejimine saldırıları artırdı

Türkiye'nin normalleşme kararı sonrası muhalifler Esed rejimine saldırıları artırdı

Türkiye'nin Beşar Esed rejimiyle normalleşme kararı almasının ardından Suriyeli muhaliflerin saldırılarında artış gözlemlendi.

Ankara ile Beşar Esed rejimi arasında istihbari boyuttan siyasi görüşmelere geçilmesinin ardından iki taraf arasında normalleşme sürecinin başlamasının Suriye sahasında farklı yansımaları oldu.

Bu kapsamda İdlib merkezli Suriyeli muhaliflerin Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimi güçlerine yönelik saldırılarını artırdığı aktarılıyor.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklar, 8 Ocak tarihinde Ahrar el Şam grubuna bağlı bir birliğin Halep kırsalındaki rejim mevzilerine sızma saldırısı gerçekleştirdiğini, söz konusu saldırıda Esed rejimi güçlerinden 10 kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktardı.

Bugün bölgeden aktarılan son haberde ise İdlib merkezli Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı Abdurrahman bin Avf Tugayının Halep batı kırsalındaki rejimle temas hatlarına sızma operasyonu düzenlediği belirtildi.

HŞT'nin sızma saldırısında yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Esed rejimine bağlı güçlerden en az 15 asker öldü.

Türkiye ile Esed rejimi normalleşmesi

Ankara ile Beşar Esed rejimi arasındaki görüşmeler uzun süredir istihbari boyutta devam etmekteydi. Son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın Moskova'da Beşar Esed rejiminden siyasi isimlerle bir araya gelmesi, iki taraf arasındaki normalleşmesi farklı bir boyuta taşıdı.

Öte yandan ilerleyen günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Moskova'da Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu-Mikdad görüşmesinin ardından ise Erdoğan ile Esed'in yan yana gelmesinin ihtimal dahilinde olduğu yorumları yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Beşar Esed ile görüşebileceğinin sinyallerini vermişti.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.