Esed Türkiye ile görüşmek için Suriye'deki güçlerin çekilmesini şart koştu

Esed Türkiye ile görüşmek için Suriye'deki güçlerin çekilmesini şart koştu

Şam rejimi lideri Beşar Esed, Türkiye ile Esed rejimi arasındaki görüşmelerin şartların karşılanması üzerine kurulmasıyla devam etmesi gerektiğini savundu.

Şam rejimi lideri Beşar Esed, Türkiye-Esed rejimi-Rusya görüşmelerine ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

Esed'in müzakerelere dair ortaya sunduğu şartlar arasında "Türkiye'nin Suriye'de kontrolü altında bulunan bölgelerden çekilmesi" koşulu yer aldı.

Rusya'nın Şam'daki Büyükelçisi Alexander Lavrentiev ile görüşen Esed, "Görüşmelerin meyve vermesi için müzakerelerin Suriye ve Rusya arasında iş birliği ve ileri planlama üzerine inşa edilmesi gerekir." diye konuştu.

Beşar Esed ayrıca görüşmelerin, "Türkiye'nin Suriye'de kontrolü altında bulunan" bölgelere atıfla "işgalin ve terörizme desteğin sonlandırılması" amacı taşıması gerektiğini dillendirdi.

Esed'in Türkiye'deki seçimler öncesinde Erdoğan'la görüşme niyetinde olmadığı iddia edilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejimiyle Rusya'nın ara buluculuğunda gerçekleşecek görüşme için net tarihin henüz belirlenmediğini ancak görüşmenin, "şubat ayı başında" olabileceğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.