Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Ankara'da mı ağırlanacak?

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Ankara'da mı ağırlanacak?

Türkiye'nin görüşmelerin Ankara'da gerçekleşmesi için Esed rejimini ikna etmeye çalıştığı bildiriliyor.

Türkiye ile Esed rejimi arasındaki normalleşme sürecinin yankıları sürüyor.

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre, Türkiye, Esed rejimi ile ikinci üst düzey görüşmeye ev sahipliği yapmak istiyor.

Tarafların bakanlar düzeyindeki bir görüşmenin yeri ve takvimi konusunda çalışmaları sürdürdüğü, Türkiye'nin ise Esed rejimini görüşmelerin Ankara'da gerçekleşmesi için ikna etme girişimleri yürüttüğü bildiriliyor. Eğer teklif kabul edilirse rejimin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad Ankara'ya gelecek ve görüşmeler burada tertip edilecek.

Habere göre, Rusya tarafının gerekli baskıyı yapması durumunda Esed rejiminin Türkiye'nin teklifini sıcak karşılayabilir.

Esed rejiminin görüşmelerin Moskova'da veya Türkiye dışında farklı bir ülkede gerçekleşmesini istediği biliniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejimiyle Rusya'nın ara buluculuğunda gerçekleşecek görüşme için net tarihin henüz belirlenmediğini, görüşmenin "şubat ayı başında" olabileceğini söylemiş ancak görüşmelerin nerede yapılacağına ilişkin bir yorumda bulunmamıştı.

Şam rejimi lideri Beşar Esed ise  "Görüşmelerin meyve vermesi için müzakerelerin Suriye ve Rusya arasında iş birliği ve ileri planlama üzerine inşa edilmesi gerekir." diye konuşmuş ve görüşmelerin, "Türkiye'nin Suriye'de kontrolü altında bulunan" bölgelere atıfla "işgalin ve terörizme desteğin sonlandırılması" amacı taşıması gerektiğini dile getirmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.