Erdoğan: Beşar Esad ile görüşme konusuna kapalı değiliz, görüşürüz

Erdoğan: Beşar Esad ile görüşme konusuna kapalı değiliz, görüşürüz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İslam dünyasında yaşanan krizler, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında yakın istişare ve işbirliğini gerekli kılıyor.

Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmimiz, son 20 yılda 1,6 milyar dolardan yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi.

Biliyorsunuz Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların daha fazla acıya ve drama ulaşmaması için yoğun çaba harcıyoruz. Tahıl girişimi önemi bir diplomatik girişim olarak şimdiden tarihe geçmiştir. Dünya piyasalarına 33 milyon tondan fazla tahıl ürünü sevk edildi. Bu amaçla diplomatik gayretlerimizi son günlerde yoğunlaştırdık. İlgili tüm taraflara teşekkür ediyorum. Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Ben de ziyaretimin dönüşünde Sayın Putin ile görüşeceğim.

Biliyorsunuz, İstanbul'da tahıl koridoru ile ilgili çalışmaları yürüten bir heyet var. Fakat biz bugün gerek dışişleri bakanım muhatabıyla bir görüşme yapacak ve bu görüşme ile birlikte temenni ediyorum ki bir sürat alırız ve aralık vermeden yolumuza devam ederiz. Belki de Ağustos'u beklemeden Sayın Putin ile telefon görüşmesi yaparak adımlarımızı atarız.

Suriye konusunda Beşar Esad ile görüşme konusunda da kapalı değiliz, görüşürüz.

Şu anda Suriye'de Esed, maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Biz orada terörle mücadele ediyoruz."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum