Rusya'dan Erdoğan-Esed görüşmesine dair açıklama

Rusya'dan Erdoğan-Esed görüşmesine dair açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Beşar Esed ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya gelebilmesi için öncesinde bir dizi temas gerektiğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, rejim lideri Beşar Esed ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya gelebilmeleri için henüz pek çok hazırlık ve görüşme yapılması gerektiğini belirtti.

Sputnik'in haberine göre, Kremlin Sözcüsü Peskov’a, Esed ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dünkü görüşmeleri sırasında Esed rejimi-Türkiye ilişkilerinin iyileştirilmesi konusunda bir ilerleme sağlanıp sağlanmadığı soruldu.

Peskov, Esed rejimi-Türkiye ilişkilerinin normalleştirilmesinin, Putin-Esed görüşmesinde ele alınan konulardan biri olduğu belirtti ancak neler konuşulduğuna ilişkin detay vermedi.

Beşar Esed ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir araya gelmelerinin mümkün olup olmadığı sorusuna ise Peskov, "Böyle bir görüşmenin gerçekleşebilmesi için ondan önce çalışma gruplarının bir dizi temas gerçekleştirmesi gerekiyor ki bu temaslar şu an yürütülüyor. Bu çalışmalar sürecek" yanıtını verdi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.