Bakan Akar'dan İdlib açıklaması: Esed rejimi ateşkesi ihlal ediyor

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması: Esed rejimi ateşkesi ihlal ediyor

Savunma Bakanı Hulusi Akar Esed rejimini, İdlib için varılan ateşkes anlaşmasını ihlal etmekle suçladı.

Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib'e yönelik operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Savunma Bakanı Hulusi Akar, Esed rejimine bağlı güçlerin Rusya ile İdlib konusunda varılan ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini söyledi.

Akar, "Ateşkes anlaşmasına rağmen rejim, ateşkes sözünü tutmuyor ve ateşkesi ihlal ediyor" dedi. Soçi mutabakatı çerçevesinde bölgede ateşkesin korunması gerektiğini söyleyen Akar, "Ateşkesi sağlayabilirsek oradaki 3,5-4 milyon insanın güven içinde yaşaması mümkün olur" ifadesini kullandı.

Çalışma grubundan ilk görüşme

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mutabakatı sonucu oluşturulan çalışma grubunun ilk toplantısını 16-17 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirdiğini açıkladı.

Görüşmeye ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada, "Toplantıda başta İdlib olmak üzere son dönemde bölgede yaşanan gelişmeler ve alınması gereken tedbirler, Astana ve Soçi Mutabakatları kapsamında ele alındı" denildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.