Tek taraflı ateşkes ilan eden Esed rejimi İdlib'e saldırmaya devam ediyor

Tek taraflı ateşkes ilan eden Esed rejimi İdlib'e saldırmaya devam ediyor

İdlib’de tek taraflı olarak ateşkes ilan eden Esed rejiminin topçu ateşi ve hava saldırılarına devam ettiği bildirildi.

Esed rejimi ülkenin kuzeybatısındaki İdlib’de tek taraflı olarak ateşkes ilan etti. Konuyla ilgili açıklama Rusya’dan gelirken, muhalif aktivistler, topçu ateşi ve hava saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

İdlib’de geçen ay başlayan çatışmalar Eylül ayında Türkiye ile Rusya arasında sağlanan ateşkesi tehlikeyi atmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Pazar günü yapılan açıklamada gece yarısı itibarıyla Esed rejimine bağlı güçlerin ateşkesi uygulamaya koyduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca kararın tek taraflı olduğu belirtildi, ayrıntı verilmedi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Han Şeyhun’a hava saldırısı düzenlendiğini ve can kayıpları olduğunu kaydetti. Sivil Savunma ise Cisr eş Şuğur yakınlarında topçu saldırısı olduğunu belirtti.

Esed rejimine bağlı güçler İdlib’e yönelik saldırılarını 30 Nisan’da artırdı. Bölgede yaklaşık 3 milyon kişi yaşıyor. Bu kişilerin çoğu da Suriye’nin diğer bölgelerinde evlerini kaybettikleri için İdlib’e gelenler. Son yaşanan çatışmalar nedeniyle 180 bin kişinin İdlib’i terk ettiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.